Lovačko udruženje "Srebrnica" - Stragari

Osnovano 1956.godine

Vesti


TOMICA RADOSAVLJEVIĆ PO DEVETI PUT PREDSEDNIK

StragariDelegati Skupštine jednog od najorganizovanijih lovačkih udruženja u Srbiji, Lovačkog udruženja „Srebrnica“ u Stragarima, na prošlonedeljnim redovnim izborima, jednoglasno su za predsednika, po deveti put zaredom, izabrali Tomicu Radosavljevića, poznatog lovnog entuzijastu Šumadije, koji je poslednjih decenija dominantno predvodio lovce i lovstvo, ne samo na ovim prostorima Srbije već i van granica.

Puno je simbolike što je i na ovim izborima pokazano puno jedinstvo ove lovačke organizacije, koja od 1956. godine, beleži svoj uspon i Stragare kao malu varošicu, upisuje u sam vrh srpskog lovstva.

Na ovim izborima ponovo je za predsednika Skupštine LU „Srebrnica“, jednoglasno izabran sudija Miroljub Tomić, a za predsednika Nadzornog odbora Dule Petrović.

Mada je puno novina u radu ovog Lovačkog udruženja, čijim lovištem danas šetaju i jeleni, nekako baš u vreme ovih izbora, u Vlakči, na potesu ka Velikom Šenju, kamere su zabeležilo i medveda, koji je zadnji put viđen na Rudniku, pre skoro šezdeset godina.

Sv. M.

 





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU