Lovačko udruženje "Srebrnica" - Stragari

Osnovano 1956.godine

Vesti


КАД ДРУГАРСТВО СЛОГУ ГРАДИ

Дружење ловаца       У пракси Ловачког савеза Централне Србије, има доста примера ловачког дружења из којих су произашле многе акције врдне поштовања. Тако су сложни ловци у својим срединама носиоци бројних ловних, комуналних, радних акција и кулинарских манифестација.

      Поента свега тога је повратак народном ловству кроз разна надметања, сусрете и скупове. Последњих година, осим такмичења у припреми ловачких специјалитета, организује се и народни ловачки вишебој у бацању камена с рамена, надвлачењу конопца, различитим скоковима и другим дисциплинама.

     Такође, да би показали ловцима, мештанима и гостима, ловачке трофеје из свог ловишта, све чешће на таквим дружењима, организују њихову презентацију, чиме привлаче посебну пажњу.Дружење ловаца

       Такви скупови организују се у многим ловачким групама, активима, секцијама и ловачким удружењима. Тиме се подстиче народни лов а ловци представљају снажну и сложну подршку таквим дружењима.

 

     Примера ради, навешћемо Ловачку секцију у Влакчи, која је на једном свом ловачком дружењу изложила и све трофеје својих ловаца, што је привукло посебну пажњу јавности. 

С.М.





<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU