Lovačko udruženje "Srebrnica" - Stragari

Osnovano 1956.godine

Vesti


KRISTIJAN DANIJELSON IZ EU U POSETI LSCS

          Generalni direktor za proširenje u Evropskoj komisiji, Kristijan Danijelson, u sredu 11. oktobra 2017. godine, posetio je Kragujevac. Tom prilikom izrazio je želju i posetio Lovno-uzgojni centar u Stragarima, Fazaneriju u Šumaricama, Stalnu istorijsku postavku“Kragujevac – kolevka lovstva Srbije“ u Lovačkom domu i Denin konak.

          Poseban interes gospodin Danijelson, sa više saradnika, pokazao je prilikom posete veštačkim uzgajalištima divljih svinja i fazana, kao i izložbu o nastanku organizovanog lovstva u Srbiji.

          Na svečanoj večeri koju je u njegovu čast priredio Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije, posle razmene poklona, gospodin Kristijan Danijelson, je rekao, da je počastvovan posetom institucijama lovstva Kragujevca i Stragara, koje na ovim prostorima imaju dugu tradiciju a da unošenje divljači iz veštačke proizvodnje je jedna od stalnih mera i vidova održivog razvoja i upravljanja u ovoj, itekako, važnoj oblasti.

          Prilikom posete Kragujevcu ovaj zvaničnik Evropske komisije i Evropske unije, u prvoj zvaničnoj poseti gradu na Lepenici, prisustvovao je i prvom času romskog jezika u OŠ „19. oktobar“ u Maršiću, manastiru Grnčarica i razgovorima i prijemu kod gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića.

          Posebno je gospodin Danijelson istakao da Evropska unija u potpunosti podržava napore Srbije na njenom putu ka članstvu u Evropskoj Uniji, a ta podrška se pruža u najrazličitijim oblastima – kroz projekte.

S. Madžarević

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU